Malek F. wilde bloedbad in kerk aanrichten
Buitenland

Malek F. wilde bloedbad in kerk aanrichten.

Onderstaande uitlatingen en één gebeurtenis dingen mee naar de 'grap van 2018-award':

1)Advocaat Job Knoester: Ik kan geen enkel terroristisch motief vinden bij Malek F. Waarom hij dan drie mensen neerstak op bevrijdingsdag? Ik herhaal: geen terreur. Normaal ga ik trouwens niet in op wat er tijdens politieverhoren besproken wordt. Had ik al gezegd dat er absoluut geen sprake is van terreur?

2)Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag die kort na de aanslag stond te verkondigen dat Martelaar Malek helaas erg verward was. Omdat heel Nederland bijkans gek werd door die uitleg, moest er niet veel later een woordvoerder aan te pas komen om u te doen laten geloven dat Krikke het enorm betreurt dat er sprake was van een communicatiefout. F. stond in de politiesystemen namelijk als 'verward' geregistreerd. Ze bedoelde echt niet dat hij verward was toen hij zijn mes in drie mensen stak.

3)De familie van Malek F. die aangifte heeft gedaan tegen een ggz-instelling waar hun familielid een tijdje opgenomen is geweest. Indirect beweren zij dat het hún schuld is dat Malek aan het steken is geslagen. Hadden ze hem maar binnen moeten houden.

Ondertussen is momenteel de eerste pro forma-zitting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol aan de gang. Wat blijkt?

1)Malek haat Nederland.

2)Malek had een paar dagen voor de steekpartij een mes gekocht om doelbewust mensen mee neer te steken. Dat verklaarde Malek overigens zelf.

3)Malek wilde eigenlijk een bloedbad aanrichten in de kerk tegenover het Haagse stadhuis, waar volgens hem 'satanisten' zitten. Dat bloedbad kwam er niet omdat hij weliswaar op de deuren klopte, maar er niemand open deed.

4)In een Facebookbericht schreef hij dat hij 'ongelovigen graag wilde laten lijden, zowel in dit leven als in het hiernamaals'.

5)Ten tijde van zijn daden schreeuwde de verdachte meermaals 'Allahu Akbar en maakte een tawheed'-gebaar', een extremistisch handelsmerk waarbij iemand zijn wijsvinger opsteekt als teken voor de eenheid van God. De advocaat ontkent dat Malek dit gebaar heeft gemaakt. Malek zelf weet het niet meer.

Al met al ziet het Openbaar Ministerie genoeg redenen hem te vervolgen voor drie pogingen moord of doodslag met een terroristisch oogmerk. Dat wordt nog eens gestaafd door onderzoek van De Financial Intelligence Unit, die uit transactieverkeer opmaakte dat Malek vlak voor zijn daad 520 euro opnam.

Opmerkelijk is dat F. iedere medewerking weigert. Zo wil hij niet meewerken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum en wil hij zijn telefooncode niet verstrekken. Het lijkt ons in de huidige digitale wereld overigens niet heel moeilijk dat professioneel te laten unlocken. U verwacht het vast niet, maar de advocaat heeft zojuist nog eens benadrukt dat de daden van zijn cliënt GEEN TERRORISME ZIJN!!!

Alle artikelen geladen. Overzicht →