Man bekent moord na 27 jaar
Buitenland

Man bekent moord na 27 jaar.

De Amerikaan Danny Heinrich heeft bekend dat hij het 11-jarige Jacob Wetterling heeft vermoord. Het jongetje raakte in 1989 vermist. 

Heinrich gaf gisteren in een rechtbank in Minnesota toe dat hij het jongetje ontvoerd, seksueel misbruikt en vermoord heeft. Hij vertelde in veel detail over de afschuwelijke gebeurtenis, meldt The Washington Post. "Wat heb ik verkeerd gedaan?" vroeg Jacob toen hij met handboeien om in een auto werd gedwongen. Ook liet hij weten dat hij het koud had en naar huis wilde.

Toen de ontvoerder sirenes hoorde en dacht dat de politie hem kwam arresteren, schoot Heinrich het kind dood. Het lichaam van het jongetje werd in de buurt begraven. Een jaar later verplaatste Heinrich het graf naar een boerderij iets verderop. Hij leidde de politie vorige week naar deze plek, waar de overblijfselen van het kind werden aangetroffen.

Deal

 

Heinrich was was al direct na de ontvoering in beeld als verdachte, maar er werd nooit genoeg bewijs gevonden. De bekentenis van Heinrich was onderdeel van een deal met justitie. Als hij zou bekennen kinderporno in bezit te hebben, zou hij niet worden aangeklaagd voor de moord op Jacob. Ook komt de moordenaar nu in een gevangenis waar hij minder risico loopt als veroordeelde seksdelinquent.

De maximumstraf die Heinrich kan krijgen is 20 jaar. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →