Man betast meisjes bij voetbaltoernooi
Buitenland

Man betast meisjes bij voetbaltoernooi.

Een team is weggestuurd van een internationaal Zweeds voetbaltoernooi voor kinderen. De 36-jarige baas van een buitenlands team zou tijdens de openingsceremonie drie meisjes van een ander team betast hebben.

Eén van de moeders van de zestienjarige meisjes zegt dat de drie meisjes door een groep kinderen is tegengehouden na de ceremonie. Bij die groep was de volwassen man ook. Ze wilden foto's maken van de jongedames. Toen de meisjes dat weigerden begon de groep handtastelijk te worden en grepen ze naar de intieme delen van de meisjes.

Het voorval gebeurde maandag al en vandaag is bevestigd dat het gaat om een Noord-Afrikaanse voetbalvereniging, weet de Zweedse versie van The Local. Gisteren is het team al verwijderd van het toernooi. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het grootste voetbaltoernooi voor jongeren in Zweden.

Het is niet voor het eerst dat er een voorval met seksueel geweld is op dat toernooi. In 2014 was er al een vermeend voorval. Destijds zijn er geen maatregelen getroffen tegen het team.

Alle artikelen geladen. Overzicht →