Wietteler doet aangifte tegen zichzelf, wordt vervolgd 

30 april 2018 - 15:45

Dit maak je ook niet elke dag mee. Het gerechtshof in Den Haag gaat op verzoek van René Barendse over tot vervolging van René Barendse, die vijf wietplanten teelde en gesnapt werd.

De politie plukte vorig jaar zomer de wietplanten uit zijn tuin in Naaldwijk en vervolgens vernietigd. Voor het Openbaar Ministerie was de zaak daarmee afgedaan, want vijf cannabisplantjes zijn verder niet zo'n big deal

Daar dacht Barendse toch even anders over. Naar eigen zeggen gebruikte hij die planten om wietolie van te maken, een uitstekend middel tegen zijn zenuwpijnen. Werkt veel beter, en is bovendien goedkoper dan het spul wat in de apotheek te koop is.

Meneer wil nu weten waar hij aan toe is en eiste daarom via een artikel 12-procedure een rechtszaak. Met succes: het gerechtshof heeft besloten dat het Openbaar Ministerie de zaak moet laten behandelen. "Het hof stelt, in tegenstelling  tot het OM eerder, dat Barendse wel degelijk een belanghebbende is en laat ook meewegen dat de discussie omtrent het softdrugsbeleid erg actueel is", meldt het AD.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie