Man doodt schildpad, 'want zelfverdediging'
Buitenland

Man doodt schildpad, 'want zelfverdediging'.

De 55-jarige Terry Wayne Washington uit het Amerikaanse Austin, die vorige maand een schildpad van het leven beroofde, is door de staat aangeklaagd wegens een misdrijf.

Twee joggers zagen de man in eerste instantie vissen. Toen Washington een grote vis beet leek te hebben, kwam er bij het binnenhalen van de lijn plotseling een grote schildpad naar boven. Een man die naast Washington stond, probeerde vervolgens met het uiteinde van een hamer de schildpad op een vreedzame manier naar de kant te trekken. De verdachte nam de hamer over en begon als een gek op de schildpad in te rammen. Getuigen melden dat de schildpad heeft geprobeerd om te ontsnappen en terug te keren naar het water.

De politie zegt dat de doorgedraaide man op geen enkel moment heeft geholpen bij de ontsnappingspoging. In plaats daarvan, bleef hij net zo lang op het schild rammen totdat deze brak en de schildpad stierf. Uiteindelijk begonnen omstanders naar Washington te schreeuwen dat hij moest stoppen, waarna hij de dode schildpad van de lijn haalde en het karkas onder een brug achterliet. Hierna stapte hij rustig in zijn auto en verliet het gebied.

Zelfverdediging

Tegenover de rechter verklaarde Washington dat hij de schildpad uit zelfverdediging had gedood. Hij wilde namelijk zijn vishaak terugkrijgen. Daarnaast had de schildpad geprobeerd om Washington meerdere keren te bijten. Toen de politie de schildpad vond, was de hele kop van het dier tot moes geslagen. Er liep een bloedspoor van ongeveer 23 meter, zo weet Kxan.

De politie gelooft niet dat de schildpad een snelle dood is gestorven, en zegt ook dat de schildpadaanval die Washington beschrijft, niet overeenkomt met de getuigenissen van omstanders. Daar komt nog eens bij dat Washington geen visvergunning had en ook het karkas van de schildpad niet op de juiste manier heeft verwijderd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →