Man doodt vrouw, kids én moeder: 30 jaar de bak in

Man doodt vrouw, kids én moeder: 30 jaar de bak in 

04 november 2021 - 15:20

De rechtbank in Breda heeft zojuist het heerschap genaamd Onur K. een celstraf van dertig jaar opgelegd voor het doden van zijn vrouw, zijn kinderen én zijn moeder.

Voor het geval u direct denkt: waarom mag deze man niet de rest van zijn hele leven achter vier muren wegkwijnen? Dan is omdat levenslange gevangenissen alleen "in uitzonderlijke gevallen" wordt opgelegd. En dat is dit niet. 

"De vier mensen werden op 27 maart vorig jaar om het leven gebracht in hun woning aan de Dasseburcht. K. drogeerde ze met zware pijnstillers, waarna hij ze met zijn handen en met snoeren wurgde. Vast staat dat hij zijn moeder als laatste om het leven bracht. Mede doordat K. haar belde om naar het huis te komen, spreekt de rechtbank van voorbedachten rade, moord. De rechtbank acht het mogelijk dat de eerste dode in een opwelling gebeurde, doodslag. De volgende twee zouden daardoor weer gepland zijn, moord. Doordat echter niet duidelijk is of hij zijn vrouw of een van zijn kinderen als eerste doodde, gaat de rechtbank bij hen alle drie uit van doodslag."

Valt wel mee hé, hoe uitzonderlijk? De rechtbank heeft niet vier keer moord bewezen verklaard, maar één keer moord en drie keer doodslag. Daarom is dertig jaar wel voldoende (wat ook al een hele tijd is tenslotte). Ook konden gedragsdeskundigen niets zeggen over de kans op herhaling. Daarom is er geen aanleiding om te zeggen dat er sprake is van een grote kans op herhaling als de verdachte vrijkomt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml