Man flipt m lekker door: agenten slachtoffer
Binnenland

Man flipt m lekker door: agenten slachtoffer.

Het leven van politieagenten in Nederland gaat niet over rozen. Dagelijks tegenspraak dulden van  bontkraagjochies met formaatje braadharing, door datzelfde slag belachelijk gemaakt worden in vlogs, een wapen dragen maar dat dan weer niet effectief mogen gebruiken want aanklacht aan je uniform en ga zo maar door.

De lijst waarom politiemensen het niet makkelijk hebben is eindeloos. We hebben het dan nog niet eens over het salaris. 

Gisteravond dook in Almelo een veertigjarige man op die precies de vinger op de zere politieplek legde. De man, we noemen hem gewoon verward omdat alle gekkies in Nederland onder die noemer worden geschaard, vloekte en tierde in het Schelfhorstpark tegen kleine kinderen. Daarbij zou hij zelfs een rijwiel hebben afgepakt.

Toegesnelde agenten spraken de man aan, want protocol. Zelfs als je adem een uur in de wind meurt naar zelf gestookte whiskey, je meer mompelt dan spreekt en kinderen aan het uitschelden bent word je aangesproken in plaats van neergemept met de lange lat. 

Het praatje haalde zoals verwacht weinig uit. Een arrestatie volgde, al ging dat niet makkelijk omdat de man daar niet zo veel zin in had. Nog steeds geen lange lat in het spel, maar een busje pepperspray dat moet zorgen voor een de-escalerend effect. 

Zachtaardigde aanpak werkt nooit

Uiteindelijk kon de schreeuwlelijk in een arrestantenbusje worden gepropt. Vanwege de zachtaardige aanpak had hij zijn lesje nog steeds niet geleerd. Hij bedreigde agenten met de dood en tufte zelfs zijn speeksel richting hen.

Wat wij ons nu voorstellen is: hoe zou dit nu in pakweg Rusland zijn verlopen? Wij gokken zachtgezegd op: niet luisteren = voelen. En terecht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →