Man gedwongen dode vrouw naar huis te dragen
Buitenland

Man gedwongen dode vrouw naar huis te dragen.

Een Indiase man heeft zijn overleden vrouw twaalf kilometer naar huis moeten dragen, omdat het ziekenhuis waar ze overleed weigerde voor het transport van haar lichaam te zorgen. 

De vrouw stierf aan tuberculose in een ziekenhuis zo'n 60 kilometer van haar huis in Melghara, meldt The Guardian. "De mensen in het ziekenhuis zeiden dat er geen voertuigen waren. Ik smeekte hen om hulp en legde uit dat ik te arm was om zelf een vervoersmiddel te betalen. Maar ondanks meerdere verzoeken zeiden ze dat ze me niet konden helpen", zei de man. 

De man ging daarom zelf op pad met zijn vrouw in een laken gewikkeld over zijn schouder en zijn huilende 12-jarige dochtertje ernaast. Hij werd door diverse mensen gefilmd. Dit beeldmateriaal bereikte de Indiase televisie en sociale media. Er ontstond veel ophef over de beelden, en al gauw werd een gratis vervoersschema opgesteld om de 42-jarige vrouw thuis te krijgen. Uiteindelijk hebben ambtenaren ervoor gezorgd dat de vrouw in een ambulance naar huis is gebracht. 

Het vervoeren van overleden mensen is voor de grotendeels arme bevolking van India een groot probleem.

Alle artikelen geladen. Overzicht →