Upd: Politie arresteert gijzelnemer NPO
Binnenland

Upd: Politie arresteert gijzelnemer NPO.

Op het Mediapark in Hilversum is momenteel een gijzeling gaande. Een man met een mes houdt in het gebouw van de Nederlandse Publieke Omroep een vrouwelijke medewerkster gegijzeld.

Rond 08.00 uur zou de man de vrouw op het parkeerterrein hebben bedreigd, waarna hij met haar het gebouw inging. De politie heeft op straat een mes en een tas gevonden.

Positief puntje voor verstokte radioluisteraars: de NOS meldt dat de uitzending van 3FM niet in gevaar is. Wij zijn echter meer begaan met het lot van de vrouw dan met een radioshow.

Het is niet de eerste keer dat er incidenten plaatsvinden bij het Mediapark. In januari 2015 drong Tarik Z. met een nepwapen het pand van de NOS binnen, waarna hij zendtijd eiste. In mei 2002 werd politicus Pim Fortuyn, negen dagen voor de verkiezingen, door Volkert van de Graaf doodgeschoten op de parkeerplaats van het Mediapark.

Update 09.34 uur: Een arrestatieteam heeft de gijzeling inmiddels beëindigd, nadat eerder een onderhandelaar het pand had betreden. Volgens de receptioniste zou de dader een groot mes op de keel van de vrouw hebben gezet, sprak hij gebrekkig Nederlands en wilde hij iemand van CNN spreken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →