Man heeft zak vol cash, krijgt huur- en zorgtoeslag
Binnenland

Man heeft zak vol cash, krijgt huur- en zorgtoeslag.

Een 68-jarige man uit Breda heeft vandaag een celstraf tegen zich horen eisen van negen maanden wegens witwassen. Tegen de 46-jarige partner, een vrouw uit Haarlem, is een werkstraf geëist van 240 uur.

De man, die eerder al 8,5 jaar cel aan zijn broek kreeg vanwege drugsmisdrijven, zit momenteel 42 maanden vast omdat hij vorig jaar juni bij een drugsoverdacht op heterdaad werd betrapt. Hij bleek in zijn eigen huis en dat van zijn partner naast 13 kilo drugs ook nog ruim 105.000 euro aan cash geld te hebben liggen. Agenten deden de vondst bij huiszoekingen in beide huizen, zo weet Omroep Brabant.

Arme sloeber

De fiscale en financiële gegevens van de verdachte en zijn partner laten zien dat de twee bijna op bijstandsniveau zitten. Hierdoor ontving het stel zowel huur- als zorgtoeslag. Niettemin werden er regelmatig aanzienlijke bedragen op de bankrekening van de 'gepensioneerde' man gestort. Ook kochten de twee een Saab-cabrio en staken ze 50.000 euro in een verbouwing en inrichting van een huis. Volgens de aanklager kan dat nooit betaald zijn uit legale inkomsten. Als het aan de officier van justitie ligt, kan de man fluiten naar de 105.000 euro en komt er dus nog een gevangenisstraf bovenop. De uitspraak is over twee weken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →