Man houdt kids thuis want scholen niet gelovig genoeg: krijgt boete

Man houdt kids thuis want scholen niet gelovig genoeg: krijgt boete 

16 juni 2021 - 10:01

In de categorie 'raar maar waar': een gelovige man heeft in hoger beroep een geldboete van 300 euro en een voorwaardelijke celstraf van een week gekregen omdat hij zijn kinderen niet naar school laat gaan. De scholen in de omgeving houden volgens hem niet het juiste geloof aan.

Het valt natuurlijk ook niet mee. Zelf het licht hebben gezien en zeker weten dat de enige juiste omschrijving van God's Woord staat vermeld in het schrift van de Bijbel en de Drie Formulieren van Enigheid, en dan deze kennis niet of onvoldoende terug zien in aardse zaken als onderwijsinstellingen voor kinderen. Zelfs de gereformateerde scholen in de buurt (de man woont in Werkendam) stellen teleur omdat ze lijden aan "geestelijke passiviteit".

Dus wat doet u dan? Uw kroost van 9 en 11 thuishouden opdat ze met uw kennis geïndoctrineerd worden. En die leerplicht kan de staat (ook al zo'n aardse instelling) in een plek steken waar de zon niet schijnt. De rechter is het hier echter niet mee eens, wijst op het feit dat er elders in het land wel degelijk scholen voldoen aan zijn eisen en stelt bovendien dat iedereen in Nederland de mogelijkheid heeft om zelf een school te stichten.

Eerder had ook de rechtbank in Breda al gezegd dat de kinderen 'gewoon naar school' moeten. Omdat het hoger beroep lang op zich liet wachten, valt de straf lager uit dan anders het geval was geweest.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml