Man jat 20K van crowdfundingactie, is spoorloos
Binnenland

Man jat 20K van crowdfundingactie, is spoorloos.

De creatieve en (multi)culturele ondernemer Marcel M. had een uitstekend idee. De uitvoering van dat idee was echter ietsje minder. M. zette een crowdfundingactie op om een kookboek met Molukse familierecepten te realiseren en verdween van de radar met de opbrengst, ruim 20.000 euro.

Zo'n vijfhonderd mensen hebben hun financiele steentje bijgedragen aan de slimmigheidjes oplichtingspraktijken van M. Dat het kookboek er op zich al zou komen is volgens ene Elisabeth uit Vught, dochter van een KNIL-veteraan, al opmerkelijk te noemen: "Molukkers delen hun recepten niet graag met vreemden".

Als we Elisabeth dus mogen geloven, moeten we Molukkers allemaal heel dankbaar zijn dat ook wij nu de mogelijkheid hebben tot het maken van traditioneel Moluks voer. Ok. gr.

Enfin, verduisteraar Marcel M. en Elisabeth schijnen jarenlang een innige vriendschapsband te hebben onderhouden. Dat is nu over. "Hij liet opeens niets meer van zich horen. Hij was een goede vriend van me maar blijkbaar hebben we de verkeerde man vertrouwd."

Het kookboek (oplage: 2.500) is er met dank aan het doorzettingsvermogen van de gedupeerden echter alsnog gekomen. Bestellen kan hier.

Alle artikelen geladen. Overzicht →