Man jat en verkoopt eerder verkochte auto
Raar

Man jat en verkoopt eerder verkochte auto.

Een man uit het Belgische Kinrooi dacht slim te zijn door zijn Volkwagen Golf in 2012 aan een Genkenaar te slijten. Niets mis mee. Tot de man in 2014 in de financiƫle problemen belandde en na de ontdekking van zijn oude reservesleutel op het geniale idee kwam om de auto terug te jatten. Hierna bood de jatmoos de wagen wederom te koop aan.

Toen de tweede koper, een Fransman, de als gestolen opgegeven Golf wilde laten inschrijven kwamen de oplichtingspraktijken aan het licht. Daarop bracht de hermandad de Kinrooienaar een bezoekje. De man ontkende ook maar ergens bij betrokken te zijn, maar na aandringen gaf hij toch toe de auto wederom te hebben verkocht om zijn financiƫle positie te verbeteren.

De rechter had overigens weinig begrip voor het frauduleuze trucje van de oplichter. De man werd door de correctionele rechtbank in Tongeren veroordeeld tot 150 uur schoffelen en een boete van 1.800 euro. Daarnaast moet de dader ruim 20.000 euro schadevergoeding betalen aan beide kopers, zo weet het Nieuwsblad.

Alle artikelen geladen. Overzicht →