Man knalt vriendin door hoofd, hoeft slechts 30 maanden te brommen

Man knalt vriendin door hoofd, hoeft slechts 30 maanden te brommen 

21 januari 2022 - 14:29

Ene Giovanni E. (28) hoeft slechts dertig maanden de cel in nadat hij zijn vriendin in Middelburg met een vuurwapen door het hoofd had geschoten. Volgens de rechter is 'opzet' in deze namelijk niet bewezen.

E. maakte op 26 augustus 2020 zijn lege vuurwapen schoon. Na afloop stopte hij hier weer het magazijn met kogels in. In de "haastigheid" zou hij kort erna zijn vergeten dat het wapen geladen was. Toen hij ermee speelde en het richtte op zijn vriendin, zou zij 'per ongeluk' in haar hoofd zijn geraakt. Het duurde vervolgens 2 uur voordat dit heerschap 112 belde. Naar eigen zeggen omdat hij 'in paniek' was.

Gevolg is dat de vrouw weliswaar de kogel overleefde, maar nu na twee maanden in coma te hebben gelegen bijna volledig verlamd is. De vrouw kon zich aanvankelijk niets herinneren van die dag, maar zei vele maanden later bij de politie dat ze voor het incident ruzie had met E. over een ander meisje en een parkeerboete. "Je hebt me afgeschoten als een wild dier", riep ze tijdens de rechtszaak.

Gruwelijk. En daarom ook dat het Openbaar Ministerie twaalf eenzame jaren brommen achter de tralies had geëist. Maar daar gaat de rechter dus niet in mee: de rechter was terughoudend met haar verklaring als bewijs en stelde "niet met zekerheid te kunnen vaststellen dat er een conflict was tussen de twee". Evenmin was volgens de rechters bewezen dat er "bewust en gericht was geschoten" door E. Hij werd daarom vrijgesproken van poging tot doodslag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml