Man koopt bruid, blijkt al getrouwd
Buitenland

Man koopt bruid, blijkt al getrouwd.

Dat is zuur: betaal je 35.000 Nieuw-Zeelandse dollar voor een wulpse Singaporese bruid, blijkt ze een Maleisische te zijn die al lang met iemand anders is getrouwd.

Het overkwam een Nieuw-Zeelandse man, die alleen als Wallace geïndentificeerd wenste te worden. De vrijgezelle Kiwi reageerde op een contactadvertentie van ene 'Jessica', die op zoek was naar een echtgenoot. Na betaling van het geldbedrag aan een vrouw die zich voordeed als de zus van de bruid zou het dolgelukkige bruidspaar kunnen trouwen.

"Ze was een erg leuke dame, erg makkelijk in de omgang en erg knap - ze was als een grote wortel voor een konijn of een pot honing voor een beer," zei Wallace volgens stuff.co.nz. Nadat de eerste 35 duizend dollar was opgehoest ontdekte de man dat zijn aanstaande al in 2012 getrouwd was met Australiër.

De rechtbank oordeelde gisteren dat de zogenaamde zus, die luistert naar de naam Li Jun Xue, het brein was van de hele operatie en de teleurgestelde bruidegom zijn zuurverdiende geld terug moet betalen.

Wallace heeft al laten weten dat hij de zoektocht naar een vrouw nog niet heeft opgegeven. "Ik ga voorzichtiger zijn, geen grote geldbedragen meer overhandigen, dat ga ik niet meer doen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →