Man krijgt de zak om PVV-verleden, nu 30K rijker

Man krijgt de zak om PVV-verleden, nu 30K rijker 

31 mei 2023 - 16:12

Zoals iedereen weet is discriminatie bij wet verboden, en dat geldt dus ook als u ontslagen wordt omdat u gewerkt hebt voor een bepaalde partij voor de vrijheid. Een stichting die een man nog voordat hij ook maar één dag bij hen had gewerkt ontsloeg omdat zij erachter kwam dat hij voor de Rotterdamse PVV-fractie had gewerkt, moet nu dan ook 30.000 euro lappen.

De 50-jarige man had gewerkt voor PVV-raadslid Maurice Meeuwissen in de gemeenteraad van Rotterdam. Op aanraden van het UWV had hij de naam van de partij van Geert Wilders zoveel mogelijk weggepoetst van zijn cv en LinkedIn-pagina (dit feit alleen al is op zich al van de zotte, GroenLinks en BIJ1 zijn zeker wel oké?).

De dag voordat de man moest beginnen, op 30 november, krijgt hij een brief. Bij de stichting waren ze erachter gekomen en zich naar eigen zeggen een hoedje geschrokken. Zo iemand past niet bij de stichting, want die is inclusief (altijd grappig als iets of iemand dat over zichzelf zegt en vervolgens anderen uitsluit).

De rechter veegt dit nu van tafel. De oud-PVV'er heeft recht op een half jaar salaris, plus vakantiegeld en 25% vermeerdering: in totaal ruim €25.000 bruto. Ook krijgt hij nog een billijke vergoeding van €5000 bruto toegekend, en zijn transitievergoeding van ruim €600 bruto. In totaal dus meer dan €30.000, zonder een dag te werken: KATSJING!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml