Man maakt proefritje met camper, blijft maand weg

Man maakt proefritje met camper, blijft maand weg 

16 augustus 2023 - 11:24

Een 57-jarige man vond het in april wel leuk om een proefritje met een camper te maken en vervolgens een maand (!) weg te blijven. Hij moet van de rechter nu 180 uur schoffelen, waarvan 80 uur voorwaardelijk.

Hoe kreeg hij dit voor elkaar? Nou, simpel. Meneer had het op dat moment moeilijk. Zo was hij werkloos en had hij ook nog eens geen vaste woon- of verblijfplaats. Naar eigen zeggen was hij ten einde raad want ja, niemand wil op straat slapen natuurlijk. Hij besloot daarom om een "proefritje" met een camper te maken, en daar dus een maand in te logeren. Ook opvallend: de beste man besloot in dezelfde periode om te testen of zo'n "proefritje" ook werkte met een motor. En warempel, ook dat lukte! 

Zo heb je dus niet alleen een gratis camper in bruikleen, maar ook een gratis motor. Heerlijk! Tenminste, totdat hij in mei (ja, toen pas blijkbaar) kon worden opgespoord door de politie. Gelukkig heeft hij inmiddels wél weer een woning en een baan maar ook een taakstraf: 180 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk, met een aftrek van de twee dagen in voorarrest. Daar had hij nog mazzel mee: de rechtbank hield bij de strafeis rekening met zijn verbeterde leefsituatie, meldt De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml