Upd: 'Schutter uitgeverij Panorama was lid van motorclub' 

22 juni 2018 - 16:09

Ja het was weer eens raak in onze prachtige hoofdstad Amsterdam, waar de mensen nog zo gewoon zijn gebleven. Dit keer was een kantoorpand in Amsterdam Sloterdijk het doelwit. Omwonenden werden afgelopen nacht opgeschrikt door een enorme knal, naar later bleek afkomstig van een antitankwapen.

Ja u las het goed. Het wordt ook steeds gekker. Afijn, het projectiel zorgde ervoor dat een raam en een deur van het pand er uitgeblazen werden. Uiteindelijk bleek er wonder boven wonder niemand bij de explosie gewond geraakt te zijn. Het is vooralsnog onduidelijk waarom er juist op deze plek is geschoten. Volgens AT5 heeft het arrestatieteam inmiddels een verdachte in de kraag gevat.

Update 10.50 uur:

Inmiddels is duidelijk dat het met een antitankwapen beschoten kantoorpand het pand van het bedrijf Pijper Media Amsterdam, uitgever van bladen als Panorama, Nieuwe Revu en Playboy, betreft. De hoofdredacteur van de Nieuwe Revu bevestigt het nieuws op Twitter. Overigens geeft zijn redactie geen f*ck, want zijn gewoon weer aan het werk.

Update 16.09 uur:

De politie heeft naar buiten gebracht dat degene die het nodig vond om met een antitankwapen het kantoorpand van de uitgeverij van Panorama aan gort te knallen, een 41-jarig lid van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad - een club met hoofdzakelijk Surinaamse leden die pas twee jaar bestaat - is.

Waarom het relevant is dat de verdachte lid is van deze motorclub is dan weer niet bekend, meldt De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.