Man misbruikt nichtje: acht jaar cel en tbs
Binnenland

Man misbruikt nichtje: acht jaar cel en tbs.

Uitspraak in een bizarre rechtszaak in Groningen vandaag. Voor het stelselmatig misbruiken en seksueel uitbuiten van zijn dertienjarige nichtje heeft de 45-jarige Michel M. uit Winschoten acht jaar cel en tbs gekregen.

De feiten zijn bijzonder heftig te noemen: M. dwong haar vanaf 2015 om op grove wijze seks te hebben met andere mannen. Dit gebeurde terwijl ze was vastgebonden. Het meisje moest het misbruik zelf filmen en naar haar oom sturen. Om het allemaal wat 'dragelijker' te maken werd ze soms gedrogeerd.

De rechter noemde het "tekenend" en "schrijnend" dat M. wist dat het meisje uit een probleemgezin kwam en hij zich opwierp als haar vertrouwenspersoon. Hij misbruikte haar en bood haar onder meer aan in seksadvertenties. Hoewel het niet bewezen is dat de man geld ontving, maakte hij zich volgens de rechter toch schuldig aan mensenhandel.

Gevalletje levenslang wegrotten achter de tralies, wat ons betreft. Volgens de rechter is het echter ook bewezen dat deze meneer verminderd toerekeningsvatbaar is, vandaar dat hij 'slechts' acht jaar met tbs kreeg.

Alle artikelen geladen. Overzicht →