Pro-piet mishandeld met staaf door anti-Pieten
Binnenland

Pro-piet mishandeld met staaf door anti-Pieten.

Een lid van Nijmegen Rechtsaf heeft gisteravond klappen met een ijzeren staaf te verduren gekregen tijdens een demonstratie bij het extreem linkse bolwerk De Klinker, omdat daar een debatavond werd gehouden over  gezeur racisme rondom Zwarte Piet en hij een - zoals dat mag in een vrij land - pro-Pietengeluid wilde laten horen. Vandaag deed hij dan ook aangifte.

Vijf personen van Nijmegen Rechtsaf kwamen naar het 'evenement' om het standpunt 'Zwarte Piet moet blijven' kenbaar te maken. Ze botsten voor De Klinker op een groep bezoekers van het links-alternatieve café: "Een van ons is met een ijzeren staaf geslagen'', aldus de zegsman van de groepering. "Hij heeft een bult op zijn hoofd en blauwe plekken op zijn rug."

De Nijmeegse politie was aanwezig bij het conflict en vond het toen uiteraard niet nodig om mensen te arresteren. "Er was een opgefokte sfeer en een handgemeen, maar geen massale knokpartij'', zegt een woordvoerder van de politie tegen de Gelderlander. Wel zijn "de strijdende partijen uit elkaar gehaald en de rechtse groep is gevraagd te vertrekken."

Ja uiteraard, is ook hun fout natuurlijk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →