Man raakt baan kwijt vanwege nationaliteit vrouw
Binnenland

Man raakt baan kwijt vanwege nationaliteit vrouw.

Een 31-jarige medewerker van de Marechaussee raakt binnenkort zijn baan mogelijk definitief kwijt. Reden is dat zijn vrouw de Moldavische nationaliteit heeft. 

Moldavië wordt namelijk door de Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) niet als vriendschappelijk land beschouwd. De Moldavische inlichtingendienst heeft banden met Rusland en is daarom niet te vertrouwen. Zo zet het land spionnen voor Rusland in en de angst bestaat dat de vrouw van de medewerker stiekem eigenlijk een Russische spion is.

Toen het stel besloot te trouwen in 2010, meldde de man dat bij zijn werkgever. In 2013 stapten de twee daadwerkelijk in het huwelijksbootje. De Marechaussee heeft echter verzuimd dit te melden bij de MIVD. Toen de inlichtingendienst achter het huwelijk kwam werd direct de 'Geen Bezwaar-verklaring' ingetrokken, waarna de man werkloos thuis zit.  

Over enkele weken doet de rechtbank uitspraak, maar doordat de man zo lang al op non-actief staat is de kans groot dat hij hoe dan ook zijn baan kwijt raakt, weet RTV NH.

Alle artikelen geladen. Overzicht →