Upd: Man ramt expres pompstation
Binnenland

Upd: Man ramt expres pompstation.

Een 33-jarige man uit Almere heeft vannacht het tankstation De Andel in Gouda geramd. De man raakte hierbij lichtgewond. Het tankstation ging in vlammen op.

De man zou met behoorlijke snelheid op de pomp zijn afgereden. Onduidelijk is of de man dit met opzet zou hebben gedaan, of dat hij wellicht onwel werd. Nadat zijn auto tot stilstand kwam werd hij net op tijd bewusteloos uit zijn wagen gesleept. Vervolgens brak er brand uit, hetgeen leidde tot de totale vernietiging van het pompstation.

Na de brand is de aangrenzende A12 weer vrijgegeven voor verkeer. Wel wordt er enige vertraging verwacht doordat koekeloerders afremmen om kiekjes te maken van de rampscène, zo weet Omroep West.

Update 13:09 uur: De aanrijding bij tankstation De Andel langs de A12 bij Gouda die een grote brand tot gevolg had, was opzettelijk. Dat blijkt vandaag uit de verhoren die zijn afgenomen bij de 33-jarige man uit Almere die met hoge snelheid tegen het station reed. Het voertuig kantelde en reed vervolgens tegen een pomp die direct vlam vatte.

De Almeerder verklaarde dat hij opzettelijk tegen het tankstation is gereden met de bedoeling zichzelf van het leven te beroven. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en brandstichting. Hij zit nog vast.

Alle artikelen geladen. Overzicht →