Man rijdt na dodelijk ongeluk onder invloed wéér te snel, 2 maanden de bak in

Man rijdt na dodelijk ongeluk onder invloed wéér te snel, 2 maanden de bak in 

30 november 2022 - 16:30

Sommige mensen zou je het liefst eeuwig laten wegrotten in de cel nietwaar? Een man uit Julianadorp (Noord-Holland) is vandaag veroordeeld tot twee maanden cel omdat hij onder invloed te snel reed, terwijl hij eigenlijk niet mocht rijden vanwege het veroorzaken van een dodelijk ongeval in 2019.

Destijds werd zijn rijbevoegdheid voor vijf jaar ontzegd. Ook werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Desondanks vond dit heerschap het nodig om afgelopen februari opnieuw de fout in te gaan. Hij reed in Schagen met liefst 129 kilometer per uur over een weg waar maximaal 60 is toegestaan. Ook had hij vier keer de toegestane hoeveelheid THC in zijn bloed, bleek na een bloedtest. De verdachte verklaarde zelf dat hij onderweg was om zijn kind op te halen.

De politierechter ging mee met de eis van het Openbaar Ministerie van twee maanden cel, een extra ontzegging van de rijbevoegdheid van zes maanden en een boete van duizend euro. "Het is volstrekt onacceptabel dat de man toch weer is gaan rijden met een eerder opgelegde rijontzegging van vijf jaar, dat hij lak heeft aan dat vonnis, terwijl ook vanuit het CBR zijn rijbewijs ongeldig is verklaard", aldus de officier van justitie.

De man in kwestie betuigde in de rechtbank in Alkmaar geen spijt. Hij vond dat hij al genoeg gestraft was en gaat in hoger beroep.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml