Man stak vriendin neer, wilde haar beschermen tegen 'iets veel ergers'

Man stak vriendin neer, wilde haar beschermen tegen 'iets veel ergers' 

19 oktober 2022 - 14:54

Juist ja. De 46-jarige Martien die in februari zijn vriendin Stephanie (33) doodstak in een bed and breakfast in Valkenswaard, deed dat naar eigen zeggen om haar te behoeden voor "iets veel ergers". Hij zou waanideeën hebben die hem ervan overtuigden dat ze anders zou zijn ontvoerd, verkracht en geprostitueerd. "Ze zou een heel zwaar leven hebben gehad en uiteindelijk ook worden vermoord. Dat denk ik nog steeds."

Dat zit er toch wel een steekje bij je los, om het maar even zo te zeggen. En dat is ook zo: hij had een psychose en dat kwam weer omdat hij zijn medicijnen niet meer nam. Gevolg was dus dat hij op die noodlottige dag het nodig vond om Stephanie tientallen keer met een mes te steken toen hij dacht dat ze zou worden ontvoerd: "Die ontvoering was voor mij realiteit. Het klinkt heel bizar, maar dat is het nu nog steeds."

Deze Martien staat dan ook momenteel voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord en voor poging tot doodslag op de eigenaresse van de bed and breakfast, die werd aangevallen toen ze in de bovenwoning van het stel gestommel en geschreeuw hoorde.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml