Man steekt huisarts bijna dood, want kreeg geen hulp

Man steekt huisarts bijna dood, want kreeg geen hulp 

06 september 2023 - 10:45

Met recht een verwarde man te noemen. De 39-jarige Michael R. was in februari van dit jaar zo boos omdat hij vond dat hij niet geholpen werd, dat hij het nodig vond om zijn huisarts levensgevaarlijk te verwonden door hem meerdere malen in zijn buik te steken.

De steekpartij vond plaats op 21 februari aan het einde van een consult in de huisartsenpraktijk aan de Apeldoornselaan in Den Haag. Volgens de steker wilde de arts hem, net als andere artsen, niet helpen. En ja dan vraag je er ook om natuurlijk: "Toen wilde ik hem doodmaken", aldus Michael.

Tijdens de zitting zei dit heerschap dat hij handelde in een opwelling. Een half jaar voorafgaand aan het incident "ging het van kwaad tot erger" met deze Michael. Zo kwam hij nauwelijks meer buiten en werd hij steeds bozer op artsen die hem niet zouden willen helpen. Hij bood aan het begin van de zitting zijn excuses aan, aan de huisarts die ook in de zaal zat.

Hoog tijd om deze man uit de samenleving te houden. Hij wordt verdacht van poging tot moord. Echter, volgens een psycholoog en een psychiater die Michael onderzocht hebben, is hij volledig ontoerekeningsvatbaar. Wordt dus waarschijnlijk een gevalletje tbs. Wat kan er mis gaan?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml