Upd: Politie pakt Afghaan op bij Weense steekpartij 

08 maart 2018 - 08:28

Het is al laat in de avond, maar dat betekent niet dat we u belangrijke nieuwtjes onthouden. In Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, zou een voor de politie nog onbekende man zojuist met een mes op willekeurige voorbijgangers hebben ingestoken.

Bij de aanval zijn zeker drie mensen zwaargewond geraakt en een persoon lichtgewond. De aanslag op mensenlevens vond plaats in de Praterstrasse ter hoogte van de metrostation Nestroyplatz in de wijk Leopoldstadt, net buiten het stadscentrum.

De dader is tot op heden spoorloos, een speciaal politieteam is met man en macht op zoek naar hem. Zwaarbewapende politie-eenheden houden ondertussen de plaats delict in de gaten.

Update 22.09 uur: Omtrent de steekpartij doen inmiddels de wildste geruchten de ronde. Zo zijn er media die schrijven dat de dader zonder aanleiding in het rond begon te steken, terwijl anderen melden dat de slachtoffers allen afkomstig zijn uit hetzelfde gezin. Het zou dan gaan om de vader, moeder, dochter en nog een vierde persoon.

Update 22.22 uur: Volgens het nieuwsmedium Krone zou de dader betrokken zijn bij een ruzie tussen twee Afghanen en/of één van hen zijn. Het zou bovendien om dezelfde man gaan die iets eerder in de Praterstrasse op het gezin instak, waarna hij het iets later aan de stok zou hebben gekregen met een vierde persoon die hij ook neerstak. Het gezin is volgens een poliewoordvoerder in levensgevaar.

Update 08.28 uur: De politie heeft inmiddels een persoon aangehouden. Onderzocht wordt of hij degene is die op het Oostenrijkse gezin heeft ingestoken. Bij de tweede steekpartij, een half uur later, stak een Afghaan in op een Tsjetsjeense man. Mogelijk houden de twee steekpartijen verband met elkaar.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie