Man stuurt vrouw straat op met bord 'hoer'
Binnenland

Man stuurt vrouw straat op met bord 'hoer'.

Werkelijk waar, reaguurdertjes. De één is vaak nog gekker dan de ander in dit land. Vandaag stond in de rechtbank in Assen het proces tegen een 32-jarige man uit Arnhem op de planning. Hij had sterk de indruk dat zijn vriendin vreemdging met de bovenbuurman en strafte haar daarvoor op een bizarre manier.

Hij stuurde zijn partner in slechts een string de straat op met om haar nek een piepschuim bordje waar de tekst 'hoer' op geschreven was. Te zot voor woorden natuurlijk, al denkt de verdachte er zelf anders over.

"Wel creatief bedacht van mezelf"

"Eigenlijk wilde ik weggaan. Maar zij zei dat ze alles wilde doen om te zorgen dat ik bleef. Toen bedacht ik dat van het bordje met hoer en dat zij daarmee naakt de straat op moest lopen. Ik vond dat eigenlijk wel creatief van mezelf."

Ondanks dat bovenstaand voorval al ernstig genoeg is voor een opsluiting in een gesloten inrichting, wordt de man ook verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. Dit zou tussen juni en juli 2014 zijn gebeurd en de vrouw zou hierbij een gebroken wervel in haar rug hebben opgelopen.

Vrouw zat onder de blauwe plekken

Tijdens de naaktwandeltocht merkte een buurvrouw op dat het slachtoffer onder de blauwe plekken zat. De verdachte, een voormalig cocaïne-verslaafde, ontkent dat hij losse handjes heeft. Volgens hem zou de ex-vriend van zijn vriendin haar zwaar mishandeld hebben.

De officier van justitie gelooft niets van de verhalen van de Arnhemmer en heeft een celstraf geëist van achttien maanden onvoorwaardelijk. Over twee weken volgt de uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →