Man trekt kort broekje collega omlaag: 'Is bedrijfscultuur'

Man trekt kort broekje collega omlaag: 'Is bedrijfscultuur' 

25 februari 2023 - 14:16

Midden op de werkvloer een kort broekje van een collega naar beneden trekken; mag dat? Een 41-jarige medewerker van Nedcar trok vorig jaar ‘bij wijze van grap’ de korte broek van zijn vrouwelijke collega naar beneden, waardoor ze in haar blote kont kwam te staan waar iedereen bij was. Hij kon er zelf wel om lachen, maar de vrouw niet en de baas ook niet en dus werd meneer eruit geschopt.

En dat is onterecht, zo vindt de man en hij stapte naar de rechter. Hij had tenslotte al 'sorry' gezegd en van een onwerkbare situatie die zou zijn ontstaan was ook geen sprake want hij kan toch op een andere afdeling werken maar bovenal zou zijn gedrag onderdeel van de bedrijfscultuur zijn: 

"In die cultuur zouden vaker grove grappen worden gemaakt. Ook leidinggevenden maken zich daar schuldig aan, zegt hij. Het naar beneden trekken van het broekje van zijn collega is volgens hem slechts een voorbeeld van de vele grappen die circuleren. Dit zou ook bij hem wel eens zijn gebeurd. Daarnaast zou een leidinggevende hem wel eens in zijn kruis hebben gegrepen. Hij zegt dat hij - met die cultuur in het achterhoofd - geen grens heeft overschreden", meldt het AD.

Juist ja. Om vast te stellen of de man de waarheid spreekt, is zelfs onderzoek gedaan naar de cultuur binnen Nedcar. Maar er is geen bewijs gevonden voor een cultuur waarin het naar beneden trekken van broekjes normaal wordt gevonden. De rechter oordeelt dan ook dat het ontslag van de man terecht is.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml