Man tuigt scholieren af met hondenriem, moet betalen
Binnenland

Man tuigt scholieren af met hondenriem, moet betalen.

Tof staaltje rechtbanklogica; de 54-jarige man uit Schijndel die na tijdenlang geterroriseerd (zegt de wijkagent) te zijn door een groep jongeren, geen andere uitweg meer zag dan hen met een riem van zich af te slaan, moet van de rechter dertig uur onvoorwaardelijk schoffelen, 250 euro boete betalen en 1.330 euro schadevergoeding aan de jongeren betalen.

Het incident gebeurde vorig jaar mei. De jongeren, scholieren van het Elde College in Schijndel, werden door de man tijdens het uitlaten van zijn hond aangesproken op hun gedrag. Dat pikte het zooitje jongelui niet, waarop zij zich tegen de man keerden. Op beelden die de vijftiger zelf met zijn mobiele telefoon had gemaakt, was te zien hoe hij omsingeld werd door scooterrijdend tuig.

Uiteindelijk kwam het sensatiezoekende groepje zo dichtbij, dat de man zich genoodzaakt zag enkele jongeren van zich af te duwen. Hij zou hierbij een klap hebben uitgedeeld en met een hondenriem hebben geslagen. Niet netjes natuurlijk, maar wanneer je inderdaad al een poosje wordt lastiggevallen in some way best begrijpelijk.

Het wrange aan dit verhaal is: wel iemand kapottreiteren, maar incasseren ho maar. Als je het over mannelijkheid hebt. Zes zelfbenoemde slachtoffers deden uiteindelijk aangifte tegen de man.

Alle artikelen geladen. Overzicht →