'Man uit Assendelft doodgeknald om 2 lachgasflessen en 20 euro'

'Man uit Assendelft doodgeknald om 2 lachgasflessen en 20 euro' 

30 juni 2021 - 14:15

Nou lekker dan. Bij het horen denkt u misschien aan een zware criminele afrekening, maar Lauranio Bronne (22) - in zijn omgeving beter bekend als Lau - uit Assendelft, wiens lichaam op 12 maart in een sloot in Amsterdam Nieuw-West door een voorbijganger werd gevonden, blijkt vermoedelijk te zijn vermoord vanwege een ruzie om twee lachgasflessen en 20 euro.

Dat vermoeden spreekt het OM uit op de eerste inleidende zitting van het strafproces tegen drie verdachten, luisterend naar de namen Hamid B. (28) uit Amsterdam, Jahmal N. (20) uit Krommenie en Justin D. de P. (21) uit Assendelft. Op basis van onder meer camerabeelden en telefoongegevens maakte het OM een reconstructie die niet zou onderdoen van een fimscript van een slechte B-film.

Bronne werd op 12 maart ‘s nachts doodgeschoten. Dat zou zijn gebeurd in een bestelbusje waar hij instapte om 01.30 uur in Assendelft. Het busje maakte daarna omzwervingen door meerdere wijken in Amsterdam. Mogelijk waren de verdachten op zoek naar een geschikte plek om het lichaam te dumpen, suggereerde de officier van Justitie. Uiteindelijk reed de Ford Transit rond 03.00 uur naar de Nico Broekhuysenweg, waar het lichaam in een sloot werd gedumpt.

De drie mannen zijn daarna doorgereden naar Antwerpen, waar ze een hotel hadden geboekt en hun bevuilde kleren gingen wassen in een wasserette. Door naar Antwerpen te rijden zouden de verdachten zichzelf een alibi hebben willen verschaffen, denkt het OM. Er werden nieuwe kleren en schoenen gekocht bij Primark en Nike Store. De bestelbus is later uitgebrand, waarmee alle mogelijke forensische sporen verloren zijn gegaan. 

In een poging om uit de Nederlandse staatshotel te blijven ontkent het trio alle beschuldigingen ("hij was zo'n goede vriend van vroeger") uiteraard, maar geven ze verder geen tekst en uitleg door zich te beroepen op hun zwijgrecht (totáál niet verdacht natuurlijk). Nu maar hopen dat er geen vormfouten of zoiets zijn gemaakt en ze alledrie lekker lang kunnen brommen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml