Wraakactie: man meermaals doodverklaard
Raar

Wraakactie: man meermaals doodverklaard.

Hij zou slachtoffer zijn geweest van de schietpartij in Orlando, een dode zijn van de aanslag op het vliegveld van Istanbul en óók bij de vliegtuigcrash van EgyptAir omgekomen zijn. Dat kan natuurlijk niet, hè? Schuldeisers van een Mexicaanse man waren het zat dat hij hen niet terugbetaalde en wilden dat de hele wereld zijn gezicht zou kennen. En dat lukte.

Ook op sociale media gingen zijn gezicht na andere rampen en aanslagen rond. De Mexicaan bleek niet eens in de buurt te zijn geweest van de aanslagen. Een Franse nieuwszender ging op onderzoek uit en stuitte op mensen uit Mexico, die meenden dat de man geld verschuldigd was aan verschillende mensen. Eén van hen zei dat er al jaren een rechtszaak loopt. "Hij heeft ons nog steeds niet terugbetaald, dus hebben we voor straf zijn foto maar online gezet. Ons doel is om zijn reputatie te verpesten doordat heel de wereld zijn gezicht kent."

De man in kwestie gaf aan dat het begon als een flauwe grap na een conflict, meldt de NOS. Omdat er volgens het slachtoffer in Mexico niets gedaan wordt als je aangifte doet van zo'n soort incident, heeft hij dit niet gedaan. Wel heeft hij meerdere malen aan nieuwsmedia zoals de BBC en The New York Times gevraagd om zijn foto te verwijderen, maar kreeg hier geen reactie op.

Alle artikelen geladen. Overzicht →