'Wietbende gijzelt en knevelt pandeigenaar'
Binnenland

'Wietbende gijzelt en knevelt pandeigenaar'.

Een 31-jarige man uit Wernhout is naar eigen zeggen onlangs urenlang vastgehouden door een hennep-bende in een Bredase loods. Hij werd daar mishandeld en met de dood bedreigd. De vermoedelijke daders zitten vast.

De daders trapten namelijk in een opgezette val van de politie, weet BN de Stem. Zij hadden het slachtoffer vermoedelijk urenlang geschopt en geslagen, met de dood bedreigd met een pistool, zijn hoofd kaalgeschoren en gedreigd zijn vinger af te knippen.

De gijzeling was het gevolg van de ontdekking van een wietplantage door de politie van Breda. De bende vond dat de eigenaar van het pand beter 'op had moeten letten'. Zij eisten een geldbedrag terug en nadat de belofte was gedaan dat er betaald zou worden, werd het slachtoffer uit de loods vrijgelaten.

Politie

In plaats van te betalen stapte het slachtoffer echter naar de politie. Die besloot een val op te zetten voor de daders op een parkeerterrein bij de McDonald's in Etten-Leur, waar de eerste betaling plaats zou vinden. In totaal kon de politie zes mannen en een vrouw aanhouden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →