Man pleurt meters naar beneden bij Meelfabriek
Binnenland

Man pleurt meters naar beneden bij Meelfabriek.

Een man is vannacht bij de voormalige Meelfabriek in Leiden meters naar beneden gekletterd. Het slachtoffer werd door brandweer uit Leiden en Utrecht gered. Hij was onderkoeld en werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. 

De gewonde man lag op een moeilijk bereikbare plaats en daarom kon hij niet met ladders bereikt worden. Ook was een brancard niet inzetbaar, omdat het pand vol zit met 'kruip-door, sluip-door-ruimtes'. Het slachtoffer is abseilend naar beneden gebracht schrijft het Leidsch Dagblad

Het bouwterrein van de Meelfabriek is afgezet, maar twee personen klommen vannacht langs de afzetting en het dak van een van de hoogste panden op. Een van de personen viel rond half vijf naar beneden en was terecht gekomen op de twaalfde verdieping van een ander pand. "Hij lag op ongeveer zeventig meter hoogte. We hebben een gespecialiseerd hoogtereddingsteam uit Utrecht ingezet. Ondertussen werd het slachtoffer behandeld door ambulancepersoneel", aldus een woordvoerder van de brandweer. De twee zouden foto's hebben willen maken van 'Leiden by night'. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →