Man vindt agenten neersteken 'eerzaam', wilde 'vrouw' Justin beschermen

Man vindt agenten neersteken 'eerzaam', wilde 'vrouw' Justin beschermen 

14 juli 2022 - 12:12

Ja luister eens: wij zijn bij PowNed ook best woke en helemaal met onze kop in 2022 en zo, maar hier trappen wij niet in natuurlijk. Een 33-jarige man uit de USA die verdacht wordt van het neersteken van twee agenten tijdens een avondklokcontrole op 10 maart 2021 in Groningen, vindt zijn actie "eerzaam" want hij wilde naar eigen zeggen zijn 'vrouw' Justin beschermen.

De Amerikaan (genaamd Eric Jeffrey T.) stak rond 22.00 uur op de Van Houtenlaan een politieman meerdere keren in zijn gezicht en hals. De agent raakte zwaargewond. Een politievrouw werd in haar been gestoken en een koppelriem voorkwam dat ze in haar buik werd geraakt. Eric Jeffrey was samen op straat met ene Justin de G. (22) uit Winschoten, met wie hij 2,5 jaar een relatie had en die hij zijn vrouw en Emma noemt.

Dan ben je al een tikkeltje verward, nietwaar? Maar goed, anno 2022 mogen we niks uitsluiten natuurlijk. De agenten wilden hun identiteitsbewijzen controleren en dat was olie op het vuur, want de steek-Amerikaan verbleef sinds september 2020 illegaal in Nederland. Dat was echter niet de reden, nee hij was gaan steken omdat zijn man vrouw geen identiteitsbewijs bij zich had. Hij was bang dat zijn partner opgepakt zou worden en weer naar een GGZ-instelling moest.

Daar was zijn partner systematisch misbruikt en mishandeld: "Dit werd georganiseerd door het gezondheidssysteem, dat helemaal verrot is, en verdedigd door de overheid." Hij noemt zijn actie "eerzaam". Hij wilde niet weglopen en Emma verraden. "Ik wil voor haar sterven, voor haar doden", zei hij voor de rechtbank in Groningen. "Geef mij de vrijheid of geef mij de dood."

Nou, nou, zo kan die wel weer hè? Afijn, een snoeiharde bekentenis heeft meneer de rechter ook al ("Ik ben degene geweest die de agent heeft gestoken") en zijn toestand van Verwardheid schijnt ook al onderzocht te zijn in het Pieter Baan Centrum.

De officier van Justitie maakt later op de dag de strafeis bekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml