Dochter beschermen tegen gestoorde ex-tbs'er: 4,5 jaar cel
Binnenland

Dochter beschermen tegen gestoorde ex-tbs'er: 4,5 jaar cel.

Stelt u zich voor dat u een dochter van 14 jaar heeft, die gestalkt wordt door een 46-jarige oplichter en ex-tbs'er. Jack S., die zich online voordoet als een jongen van zeventien, doet verwoede poging met uw minderjarige kind af te spreken, laat in uw achtertuin een bos bloemen en chocolaatjes achter.

Wat zou u doen wanneer u er achter komt dat deze 'zeventienjarige jongen' in werkelijkheid een viezerik van 46 jaar is? 

De vader van het meisje besluitt zelf op onderzoek uit te gaan. Bij de bloemenwinkel vindt hij uit dat de bos bloemen in zijn achtertuin gekocht zijn door een oude man. Een ander slachtoffer verstrekt hem de beelden van de dader.

'Politie handelt te traag'

H. besluit om het materiaal op Facebook te zetten, iets dat 'honderden' tips oplevert. Na negen dagen belt hij de politie om hen mede te delen dat hij vindt dat de politie veel te traag handelt. Een agent zou hem hebben gewaarschuwd op eigen onderzoek uit te gaan.

H. gaat zelf op onderzoek uit

Dat onderzoek doet hij toch. Hij brengt twee usb-stickers met informatie over de verblijfplaats van de man naar een politiebureau, onduidelijk is wat de politie daarmee heeft gedaan. Enige tijd later krijgt H. een belletje van iemand die zegt de auto van Jack S. in een straat in Eindhoven te hebben zien staan. Hij spoedt zich daarop naar de lokatie en stuurt een agent een WhatsApp-bericht met wat hij aan het doen is.

Na een tijdje te hebben gepost, gaat hij weer naar huis. Een dag later keert H. echter terug. Hij volgt S., die naar het terrein van de GGzE rijdt en belt de politie met de volgende mededeling: "Als jullie hier niet binnen vijf minuten zijn, los ik het zelf op."

Die vijf minuten haalt de politie niet, vijftien wel. Wanneer agenten ter plaatse komen treffen ze Jack S. aan met hevig hoofdletsel. Hij blijkt vier keer met een sneeuwschep op zijn hoofd geslagen te zijn. Ook heeft hij een dubbele armbreuk en snijwonden all over the place.

Zware mishandeling, OM = teleurgesteld

De rechtbank veroordeelt H. in mei vorig jaar tot tien maanden gevangenisstraf wegen zware mishandeling. Dat is tegen het zere been van het Openbaar Ministerie, dat zes jaar onvoorwaardelijke celstraf had geëist.

Het OM gaat daarom in beroep en met succes. Het gerechtshof heeft de zette zware mishandeling om in poging doodslag en besloot vanmorgen tot een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar en zes maanden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →