Man wint tropisch eiland in loterij
Buitenland

Man wint tropisch eiland in loterij.

Wat doe je als je een eiland bezit, maar je wil er eigenlijk wel vanaf? Dan doe je wat Doug en Sally Beitz deden. Ze hebben een loterij opgezet om hun eiland van de hand te doen. Ruim 50.000 mensen kochten een lootje ter waarde van 45 euro en een man genaamd Joshua is uiteindelijk de nieuwe baas van het eiland.

Het echtpaar wilde graag van hun eiland af omdat ze te oud worden. Om te voorkomen dat het zou worden opgekocht door een investeringsmaatschappij bedachten ze de loterij. Gisteren werd gelivestreamd hoe ze het lootje van Joshua uit de hoge hoed goochelden, weet de BBC.

Uit 100 landen deden mensen mee aan de loterij en toen het echtpaar hoorde dat Joshua uit het naastgelegen Australië won, konden ze nauwelijks onderdrukken hoe blij ze waren. Het Kosrae Nautilus Resort ligt op een eiland in Micronesië.

Naast het eiland wordt Joshua ook de baas van een winstgevende duikschool, krijgt hij zestien man personeel en 10.000 Amerikaanse dollar. Ook krijgt hij vijf huurauto's, twee busjes en een restaurant. De oude baas blijft een maand op het eiland wonen om Joshua de kneepjes van het vak te leren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →