Man wurgt schoonpa met hondenriem, acht jaar de bak in
Binnenland

Man wurgt schoonpa met hondenriem, acht jaar de bak in.

Uitspraak in een opmerkelijke strafzaak in Den Haag vandaag. Een 51-jarige man moet acht jaar brommen achter de tralies omdat hij zijn schoonvader heeft vermoord door hem te wurgen met een hondenriem.

De noodlottige dag vond vorig jaar juni plaats in Bodegraven toen de 74-jarige schoonvader onverwacht en dronken op bezoek kwam bij zijn schoonzoon, ene Menno R. Het werd alleen alles behalve een gezellig familiemomentje.

In het gesprek dat volgde ging het al snel over het feit dat de schoonvader zijn bloedeigen dochters zou hebben misbruikt, onder wie de vrouw van R. Na een nogal kwetsende reactie van de schoonvader pakte Menno er de hondenriem bij, legde die om de nek van het slachtoffer en trok hem aan.

Opmerkelijk genoeg legde Menno het lichaam daarna in zijn busje om het vervolgens samen met zijn vrouw en kinderen netjes af te leveren bij het politiebureau in Gouda. Dat gaat ook wel eens anders, nietwaar?

'Psychische overmacht'

Hoewel zijn advocaat had gepleit voor psychische overmacht en ook deskundigen hadden vastgesteld dat hij niet helemaal honderd procent in orde was, ging de rechter daar niet in mee en veroordeelde hem dus tot acht jaar cel, een jaar meer dan de oorspronkelijke eis. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →