Man wurgt zwangere vrouw en steekt huis in de fik: 20 jaar cel

Man wurgt zwangere vrouw en steekt huis in de fik: 20 jaar cel 

17 mei 2021 - 14:17

Een verhaal met een behoorlijk hoog WTF-gehalte... De 46-jarige Bashir K. is zojuist veroordeeld tot 20 jaar brommen achter de tralies omdat hij zijn zwangere vrouw had gewurgd en daarna hun huis in Haarlem-Schalkwijk in brand had gestoken.

Door het vuur moest een groot aantal woningen aan de Rudolf Steinerstraat worden ontruimd, op de noodlottige dag op 11 september 2018. De schade aan het appartementencomplex in Schalkwijk was groot. In de verwoeste woning van de uit Afghanistan afkomstige Bashir werd het lichaam van zijn vrouw gevonden. De twee hadden relatieproblemen en zouden op de bewuste dag ruzie hebben gehad. 

Relatieproblemen of niet, dit is nog geen reden om je vrouw die zeven maanden zwanger is te wurgen en vervolgens het huis in de fik te steken. Of wel? Om het allemaal nog erger te maken, verzon hij een smoes door te stellen dat zij zelfmoord had gepleegd. Iets wat door het aanwezige bewijs absoluut niet kan kloppen. Wat ook niet meehielp was dat hij bij zijn aanhouding naar brand rook, brandgaten in zijn jas had en brandwonden aan zijn handen en voeten had. Ook had hij anderhalf uur van tevoren nog 17 liter benzine in een jerrykan getankt.

Nu mag Bashir dus fijn 20 jaar brommen achter de tralies. Overigens wilden de aanklagers nog onderzoeken hoe het zat met zijn verwardheidsstatus maar de beste man weigerde mee te werken aan een onderzoek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.