Mannen krijgen 10 jaar cel voor moordpoging
Binnenland

Mannen krijgen 10 jaar cel voor moordpoging.

Twee mannen uit Den Haag zijn deze dag veroordeeld tot tien jaar cel voor een poging tot moord. Ze moeten het vrouwelijke slachtoffer ook in totaal 15.000 euro betalen, zo oordeelde de rechtbank in Den Haag. De daders zijn twintig en 26 jaar. Een derde verdachte, een jongen van zestien, is vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) had dat ook gevraagd.

 

De twee mannen drongen in oktober vorig jaar de woning van de vrouw binnen. Het slachtoffer hoorde rond middernacht dat er op de deur werd geklopt werd en dat haar naam werd geroepen. Ze zag de 26-jarige man, een bekende van haar, voor de deur staan en deed de deur open. Daarop schoot de andere man drie keer op haar. Hij werd aangemoedigd door de ander, die "schiet, schiet" riep.

Het wapen bleek eerder te zijn gebruikt bij een overval in Zoetermeer. De 26-jarige man wordt ervan verdacht die overval te hebben gepleegd.

Het motief voor de moordpoging was vermoedelijk een eerder conflict tussen het slachtoffer, een medebewoner en de zestienjarige jongen. Justitie en rechtbank noemen het een wonder dat de vrouw nog leeft. "Ze is van dichtbij beschoten in haar gezicht. De verwondingen die zij opliep aan haar gezicht en kaak zullen nooit meer genezen", aldus het OM. "Ook psychisch zijn de gevolgen groot voor haar. Gezien de ernst van het feit is de jarenlange celstraf op zijn plaats."

Alle artikelen geladen. Overzicht →