Marc Dutroux komt met eisenpakket
Buitenland

Marc Dutroux komt met eisenpakket.

De Belgische kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux (60), die al twintig jaar in de bak bivakkeert, is boos. Hij heeft namelijk een eisenpakket samengesteld en wanneer daar door de gevangenisleiding niet aan wordt voldaan, wordt de gang naar de rechtbank ingezet.

Zijn gevangenisbaantje als vuilnisman levert volgens Dutroux te weinig op. Hij wil zijn salaris van één euro per uur verdubbeld zien worden naar twee euro per uur. Daarnaast moet zijn haar wel een beetje in model blijven, dus aast hij één keer in de twee maanden op een kappersbezoekje. Tot slot voelt Dutroux zich erg eenzaam, daar hij slechts één uur in de week een mede-gedetineerde mag zien en spreken. Hij eist daarom dat het contact met anderen uitgebreid wordt naar minimaal twaalf uur per week, weet Het Nieuwsblad.

Volgens de advocaat van Dutroux Bruno Dehayez kan de gevangenisleiding maar beter instemmen met de eisen van zijn cliënt. "Wanneer men Dutroux zijn wensen niet in overweging neemt, zijn we van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de Belgische staat. Daar blijven we bij."

Alle artikelen geladen. Overzicht →