Marc O. stapt op bij Ajax vanwege #MeToo-berichtjes

Marc O. stapt op bij Ajax vanwege #MeToo-berichtjes 

07 februari 2022 - 09:39

Wie had dat nou gedacht? Niet alleen in de showbizzwereld vindt #MeToo-gedrag plaatst, ook in de mannenwereld van het profvoetbal is het voor vrouwen niet veilig. Zoals bij Ajax, waar directeur Voetbalzaken Marc Overmars de laan uitgestuurd is opgestapt nadat hij geconfronteerd werd met zijn eigen gedrag.

Marc O. zou er een gewoonte van hebben gemaakt om grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke collega's te sturen en vorige week werd hij daarop aangesproken: "Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk."

Altijd een beetje jammer dat spijt achteraf komt, nietwaar? Hoe dan ook, voor voetbalclub Ajax is dit toch wel heel erg pijnlijk. Overmars stond immers aan de basis van de huidige successen door met 'Champions' League-miljoenen te smijten om dure spelers aan te trekken en iedereen een dik contract aan te bieden.

Hoe moet het nu verder? Wij hebben geen idee, maar Marc hoopt dat iedereen hem eventjes alleen laat: "Dit heeft ook grote impact op mijn privésituatie. Daarom verzoek ik iedereen mij en mijn gezin met rust te laten."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml