'Marechaussee knalde verwarde man terecht neer' 

28 juni 2018 - 16:59

Daar zijn we weer! Begin dit jaar dook een verwarde man op in het centrum van Den Haag. Voor niemand fijn, ook niet voor de Koninklijke Marechaussee. De verwarde man was namelijk zó verward dat het arrestatieteam zich genoodzaakt voelde om hem neer te schieten om vervolgens te horen te krijgen dat het Openbaar Ministerie een onderzoek instelt.

De verwarde man maakte op de voor hem noodlottige vroege ochtend van 16 januari een dusdanige verwarde indruk, dat een agente hem aansprak op zijn verwardheid. Dit maakte het alleen maar erger, de verwardheid zei de man dat hij zijn mes moest laten zien en moest vluchten via een viaduct over de snelweg A12 en op het dak van een snackbar moest klimmen.

Onderhandelaars probeerden de verwardiër er vanaf te krijgen maar door de verwardheid lukte dat niet, waarna leden van het Arrestatie en Ondersteuningsteam (AOT) van de Marechaussee zelf op het dak klommen.

Dit was de druppel. In een soort van ultra-verwardheidstoestand greep de man zijn mes en stak zichzelf meerdere malen in zijn borst, waarna een stroomstootwapen en beanbags nodig waren om hem onder controle te krijgen.

De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed enkele dagen laten. Het onderzoek heeft echter uitgewezen dat de man door zijn eigen messteken om het leven kwam en niet door de politieactie, meldt het ANP.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie