Marine GL-woke: 'Twee nieuwe fregatten krijgen vrouwennamen'

Marine GL-woke: 'Twee nieuwe fregatten krijgen vrouwennamen' 

30 november 2021 - 15:48

De Nederlandse marine is helemaal geslaagd voor het huidige woke-tijdperk. Onze nationale trots op zee gaat twee nieuwe fregatten vernoemen naar vrouwen, schrijft demissionair minister Henk Kamp van Defensie aan de Tweede Kamer. 

De champagne in de werkkamer van GroenLinks kan dus eindelijk ontkurkt worden: nadat eind vorig jaar de Kamer al een motie van de partij had aangenomen waarin hierop werd aangedrongen, is het nu dus definitief.

"De Traditiecommissie Koninklijke Marine zal met een voorstel voor de namen komen. De fregatten worden naar verwachting in 2028-2029 in gebruik genomen. GroenLinks (en eerder ook al de VVD) suggereerde om een marineschip te vernoemen naar de in 2015 overleden Francien de Zeeuw, de eerste vrouwelijke militair van Nederland."

Wij hebben ook nog wel een suggestie voor een naam: wat dacht u van het Sunny Bergman-fregat, het Sylvana Simons-fregat of het Anne-Fleur Dekker-fregat? Of misschien moeten we nieuw te bouwen schepen vernoemen naar Greta Thunberg (niet Nederlands, wel woke!). Geintje natuurlijk!

Het is overigens allemaal leuk en aardig dat GroenLinks zich wilde profileren met het voorstel voor meer vrouwennamen voor marineschepen, maar in het verleden is het wel vaker gebeurd dat marineschepen vrouwennamen kregen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml