Marine le Pen vervolgd voor posten onthoofdingsfoto
Buitenland

Marine le Pen vervolgd voor posten onthoofdingsfoto.

Onthoofden is gruwelijk, verschrikkelijk en alsof die woorden nog niet genoeg betekenis hebben ook nog misselijkmakend. Vrijwel iedereen heeft door sociale media kennis kunnen nemen van verschillende onthoofdingen. Ook de Amerikaanse journlist James Foley werd op beeld vastgelegd toen een aanhanger van de religie van de vrede hem in 2015 met een mes zijn hoofd van zijn romp afsneed.

Nu is de auteur van dit artikel van mening dat de waarheid altijd aan het licht moet komen, hoe gruwelijk en confronterend deze soms ook is.

Het Franse Openbaar Ministerie denkt daar iets anders over. Front National-voorvrouw Marine Le Pen beantwoordde drie jaar geleden op Twitter een opmerking van een journalist, die stelde dat de partij volgens hem overeenkomsten vertoonde met Islamitische Staat.

Le Pen, niet vies van wat opschudding, gooide er een tweet uit met een foto waar de onthoofde James Wright Foley te zien was met als bijschrift: "Daesh (pseudoniem voor IS) is dit".

Vervolgstappen tegen Le Pen

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve reageerde destijds op het bericht van Le Pen, door het te betitelen als "een schande, afschuwelijk en een werkelijke belediging voor alle slachtoffers van terrorisme".

Het Franse OM gaat nu dus vervolgstappen ondernemen tegen Marine Le Pen. Wellicht kunnen ze zich beter richten op de aanpak van terrorisme, getuige het aantal aanslagen waar Frankrijk in het (recente) verleden slachtoffer is geweest.

Alle artikelen geladen. Overzicht →