Marion Koopmansen van de wereld steunen Jaap van Dissel

Marion Koopmansen van de wereld steunen Jaap van Dissel 

02 juni 2022 - 12:52

Veel haat, gescheld en verwensingen valt Jaap van Dissel ten deel en vorige week moest de OMT-voorzitter ook nog in de Tweede Kamer door Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) slikken dat hij corrupt is. Reden voor Marion Koopmans en zo'n driehonderd wetenschappers om een ingezonden brief naar De Volkskrant te sturen.

Maar er zijn meer mensen die hem steunen. Een van hen is NOS-weerman Gerrit Hiemstra. Hij is helemaal klaar met de online stortvloed aan haatbuien die wetenschappers over zich heen krijgen omdat ze het wagen om iets te publiceren: "Ik onderschrijf dit voor 100%. Het is ongekend hoeveel gescheld, beledigingen en haat je over je heen krijgt als je iets publiceert uit de wetenschap. Doel: beschadigen en intimideren, het komt vrijwel geheel uit populistische rechtse hoek. Grote schande!", schrijft hij bij een nieuwsbericht van zijn werkgever.

Ook Maarten Keulemans is als wetenschapsjournalist van De Volkskrant blij en kan zich naar eigen zeggen niet herinneren ooit zo'n breed ondertekende brief te hebben gezien. Overigens konden de wetenschappers het niet laten om alle haters nog even een trap na te geven: "De polariserende toon van het debat en het verspreiden van desinformatie hebben ertoe bijgedragen dat sommigen zich van vaccinatie hebben afgekeerd", aldus de wetenschappers. Dat heeft volgens hen levens gekost.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml