Mark de J. blijft volhouden: Ik ben onschuldig!
Binnenland

Mark de J. blijft volhouden: Ik ben onschuldig!.

De zaak over de moord op zakenman Koen Everink. We zouden het bijna vergeten, maar vandaag dient het hoger beroep. De beoogde dader Mark de J. - in januari werd hij nog veroordeeld tot 18 jaar cel - blijft volhouden dat hij niets, maar dan ook echt niets, met de moord te maken heeft.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gebracht. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die haar vader 's-ochtends aantrof. 

Mark de J., op dat moment tenniscoach van Robin Haase, werd enkele weken later opgepakt. Hij bleek een geldschuld van zo'n 80.000 euro te hebben opgebouwd bij Everink, een gevolg van zijn gokverslaving.

'Ik heb het niet gedaan, het waren kidnappers'

Zijn advocaat Pieter Hoogendam diende vandaag tijdens de regiezitting een heleboel onderzoeksvragen in, onder meer voor sporenonderzoek op de kleding en de auto van De J. en de handdoek die naast het slachtoffer was gevonden.

De J. heeft altijd gezegd dat hij de avond van de moord, nadat hij bij Everink op bezoek was geweest, werd ontvoerd en dat zijn kidnappers Everink vermoord zouden hebben. De rechter gelooft hier geen snars van, want niet ondersteund door bewijs. Bovendien had De J. zoektermen op zijn iPad ingetikt die allemaal te maken hadden met het ombrengen van een persoon.

Het hof oordeelt volgens het ANP over twee weken over de onderzoekswensen. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep inhoudelijk wordt behandeld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →