'Mark en Hugo's coronaplan wankelt al, weinig steun in TK'

'Mark en Hugo's coronaplan wankelt al, weinig steun in TK' 

16 november 2021 - 09:24

Leuk, die woorden van Mark Rutte en Hugo de Jonge tijdens de laatste PersCo over het invoeren van misschien wel een 2G-beleid en een coronapas op werk, maar gelukkig (of misschien vindt u het juist wel niet zo 'gelukkig', wij als bloedserieus journalistiek-kanaal zijn neutraal hè?) hebben we ook nog een Tweede Kamer.

Een rondgang van het AD leert ons dat een meerderheid nu al tegen is als het gaat om het gebruik van QR-codes op het werk. Voor critici riekt het naar vaccinatiedrang, omdat mensen in theorie dan voor elke werkdag een test zouden moeten doen om naar hun werk te kunnen.

En dan het 2G-beleid, dat is helemaal een 'politiek mijnenveld': "PVV, SP, PvdD, FvD, Denk, Groep Van Haga, JA21, SGP, BBB, BIJ 1 en Pieter Omtzigt zijn sowieso al tegen. VVD, D66 en CDA zijn voor. Maar PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en Volt twijfelen nog. Zij moeten de doorslag geven."

Overigens zal de Tweede Kamer niet direct beslissen: vrijdag vergadert bijvoorbeeld nog het OMT over hoe effectief de 2G- en 3G-koersen eigenlijk zijn. Daarover volgt dan nog advies (dat het kabinet natuurlijk gewoon naast zich neer kan leggen).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml