Mark Rutte feliciteert vriend Erdogan
Binnenland

Mark Rutte feliciteert vriend Erdogan.

'Gefeliciteerd met de geweldige verkiezingsoverwinning, topper. Vorig jaar, voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland, moest ik even een daad stellen door die mevrouw met die hoofddoek, ben de naam even vergeten, met veel machtsvertoon het land uit te bonjouren'.

'Toen ik vervolgens de verkiezingen wéér won, liet je het na om me te feliciteren. Je schreeuwde tegenover je half dove luisteraars dat Turkije mij als vriend was verloren. Even later wilde je de band met mij, je oude vriend, toch weer herstellen. Dat kan ik waarderen. Ik ben en blijf er voor je, ook al behandel je me nog zestien keer als oud vuil. Saharazand erover, okee? Daarom, namens mij en het hele Nederlandse kabinet: gëfęlïcïfläpstäärt'.

'Ps: tof dat al onze grote steden gisteren veranderden in Ankara en Istanboel op polderniveau. Daar hebben we met het gehele kabinet jarenlang aan gewerkt om dat mogelijk te maken. Wil je ons daar alsjeblieft ook eens voor bedanken? Alsjeblieft? Recep? Hallo? Ben je er nog?'

Alle artikelen geladen. Overzicht →