Upd: IS plaatst video aanslagplegers Tadzjikistan
Binnenland

Upd: IS plaatst video aanslagplegers Tadzjikistan.

Minister-president Mark Rutte heeft op gepaste wijze gereageerd op de terroristische aanslag die eergisteren in Tadzjikistan gepleegd werd en waarbij vier mensen (één Nederlander) om het leven zijn gekomen. De premier schrijft aan zowel de slachtoffers als de nabestaanden te denken.

Volgens de regering van Tadzjikistan zijn de fietsers aangereden en met messen toegetakeld door leden van een verboden islam partij. Islamitische Staat was er gisteren als de kippen bij om de aanslag op te eisen.

De veiligheidsdiensten van Tadzjikistan gaan heel anders om met terreurverdachten dan de softe aanpak die Nederland erop nahoudt. Een klopjacht op de daders heeft geresulteerd in vijf doden. Twee daders verzetten zich zondag tegen hun arrestatie en werden doodgeschoten. De andere drie verscholen zich in het dorpje Osmandara, nadat de politie hen daar had opgespoord werden ze geliquideerd. 

Vier vermoedelijke mededaders zitten vast.

Update 15.15 uur: Islamitische Staat heeft vanmiddag via persbureau Amaq een video op Twitter geplaatst waarin vijf vermoedelijke aanslagplegers te zien zijn. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →