'Marokkaanse bruiloftsgasten drongen woning bejaarden binnen'
Binnenland

'Marokkaanse bruiloftsgasten drongen woning bejaarden binnen'.

Tijdens de grootschalige fittie van 18 april in Duindorp tussen een stoet toeterende Marokkaanse bruiloftsgasten en geïrriteerde buurtbewoners die hier wat van zeiden, is door een paar bruiloftsgasten de deur van de woning van een bejaard stel zonder enige reden ingetrapt. 

Dit stel had namelijk geen moer te maken met het grootschalige gevecht. Nadat ze de deur hadden ingetrapt, vonden de onverlaten het ook nog nodig om de woning van het ongetwijfeld gechoqueerde bejaarde echtpaar binnen te dringen. Dit blijkt uit de beantwoording op raadsvragen, meldt het AD

De confrontatie in Duindorp begon nadat één van de buurtbewoners genoeg had van het voortdurende onnodige getoeter en een pot mayonaise door de autoruit gooide. De politie wist tijdens het gevecht de twee groepen van elkaar te scheiden en de rust terug te laten keren.

Later op de dag werd nog een raam van de ouders van het bruidspaar ingegooid. Reden voor de gemeente om het Marokkaanse echtpaar versneld een vervangende woning aan te bieden. Of de gemeente dat ook voor het bejaarde stel wil doen, is niet bekend.

Alle artikelen geladen. Overzicht →